Lida Dijkstra studeerde in Leiden aan de Reinwardt Academie, H.B.O. voor museummedewerkers. Daarna studeerde ze in dezelfde stad kunstgeschiedenis en archeologie.
In 1986 keerde ze terug naar Friesland waar ze projectmedewerkster bij de Stichting Monument van de Maand werd en vervolgens conservator in het Museum Joure.
In 1992 legde ze zich toe op schrijven, dat tegenwoordig haar beroep is.

Lida Dijkstra schrijft kinderboeken in het Fries en het Nederlands en vertaalt haar eigen boeken van de ene naar de andere taal. Naast prentenboeken en boeken voor beginnende lezers schrijft ze ook voor oudere jeugd. Bij die boeken laat ze zich graag inspireren door (kunst)geschiedenis, haar vroegere vakgebied. Haar veelvuldig bekroonde werk wordt gekenmerkt door veel fantasie en humor.

Ze werkt regelmatig in opdracht. Zo heeft ze onder meer boeken geschreven voor het Fries Museum, het Marinemuseum, de Friese Milieu Federatie, Stichting Aed Levwerd, Stichting Nassau en Friesland en Stichting Kening fan 'e Greide.
Daarnaast geeft ze workshops en schrijfcursussen, gaat ze naar scholen en bibliotheken om te vertellen over haar werk (te boeken via www.deschrijverscentrale.nl).

In 2020, 2021 en 2022 was Lida Dijkstra Berneboeke-ambassadeur fan Fryslân (Friese Kinderboekenambassadeur). In die functie heeft ze ruim 450 groepen op 150 basisscholen bezocht.
Op 16 september 2022 werd Dijkstra benoemd tot lid van de Fryske Akademy.
Lida Dijkstra is actief als Schoolschrijver en is lid van de ‘Schrijvers van de Ronde Tafel’.

Volg Lida:

Logo facebook LLogo Instagram

home